Ensimmäinen käynti gynekologilla

Ensimmäinen käynti gynekologilla

Gynekologilla käynti jännittää usein, gynekologisen tutkimuksen vuoksi. Gynekologinen tutkimus onnistuu parhaiten, kun asiakas pystyy rentoutumaan tutkimuksen aikana. Gynekologinen tutkimus tehdään aina harkinnan ja oireiden mukaan. Ehkäisyn aloituksen yhteydessä gynekologista tutkimusta ei tarvitse tehdä, ellei asiakkaalla ole gynekologista vaivaa.

gynekologi voi tiedustella vastaanotolla mm kuukautiskiertoon liittyviä kysymyksiä, kuten:

-minkä ikäisenä kuukautiset alkoivat,

-kuinka monta päivää kuukautisvuoto kestää

-kuinka pitkä kuukautiskierto on, eli aikaväli kuukautisvuodon alkamispäivästä seuraavien kuukautisten alkamispäivään.

-ovatko kuukautiset kivuliaat

Lisäksi gynekologi voi tiedustella intiimejä asioita, kuten yhdyntöjen aloitus ja mahdolliset yhdyntöihin liittyvät kivut tai vaikeudet.Näillä kysymyksillä on merkitystä erityisesti silloin jos asiakkaalla on selittämättömiä alavatsakipuja. Kysymykset myös mahdollistavat keskustelun silloin kun asiakkaan on vaikea ottaa asiaa itse puheeksi.

Gynekologisen tutkimuksen lisäksi vastaanotolla voidaan tehdä gynekologinen ultraäänitutkimus sekä tarvittaessa ottaa myös gynekologisia näytteitä, kuten papa-näyte. Näistä tutkimuksista ja niiden tarpeellisuudesta keskustellaan ja päätetään yhdessä asiakkaan kanssa.

Gynekologin vastaanottohinnaston löydät sivuiltamme kohdasta hinnasto. Gynekologin vastaanottohintoihin lisätään toimenpiteiden hinnat erikseen.

Share This: