Haluatteko osallistua äidinmaidonkorviketutkimukseen?


Oletko raskaana tai onko perheessänne vastasyntynyt?
Etsimme äidinmaidonkorviketutkimukseen Tampereen/Helsingin alueella alle 28 vuorokauden ikäisiä lapsia.

Lapsenne saattaa soveltua tutkimukseen jos:

  • hän on terve ja on saanut ainoastaan rintamaitoa ja/tai aminohappopohjaista äidinmaidonkorviketta
  • vähintään toisella vanhemmista tai yhdellä sisaruksella on tai on ollut atooppinen ihottuma, astma, heinänuha tai muita allergioita

Imetys on aina vauvalle paras ja ensisijainen ruokinta.  Mikäli imetys jostain syystä päättyy ennenaikaisesti tai ilmenee lisämaidon tarvetta, on äidinmaidonkorvikkeita saatavissa.  Tutkimusvalmistetta voidaan käyttää lisämaitona, imetyksen rinnalla.  Imetystä ei pidä lopettaa tutkimuksen vuoksi.

Tutkimuksessa verrataan pitkälle pilkottua proteiinia sisältävän äidinmaidon- ja vertailukorvikkeen vaikutuksia allergiaoireiden esiintymiseen. Tutkimuksen äidinmaidonkorviketta käytetään vähintään 4 kuukauden ikään asti ja sitä voidaan käyttää 1 vuoden ikään asti. Ensimmäisen ikävuoden aikana tutkimuskäyntejä on neljä.  Seurantavaiheen aikana lapsi käy tutkimuskeskuksessa kahden ja kuuden vuoden iässä.

Tutkimus on maksuton. Lapset saavat ilmaiseksi terveystarkastuksen ja äidinmaidonkorvikkeen. Lastenlääkäri auttaa, mikäli teillä on kysyttävää imetyksestä, korvikkeiden käytöstä tai lapsen ravitsemuksesta.

Tutkimuksen toimeksiantajana toimii kansainvälinen yritys ja vastaavana henkilönä Suomessa toimii LT, lastentautien erikoislääkäri,  lastenallergologi Péter Csonka, Suomen Terveystalo Oy Tampereella. Mikäli haluat kuulla lisää tutkimuksesta – voit ottaa yhteyttä jo raskausaikana:

Helsinki: VL-Medi Oy, Töölönkatu 37 00260 Helsinki

Tutkimushoitaja Miia Kamula, miia.kamula@vlmedi.fi / 0456310064

Share This: