Sukupuolitautitestit

Sukupuolitautitestipaketti (klamydia, tippuri, (myös nielunäyte), HIV, kuppa, B- ja C- hepatiitit) meiltä nyt edullisesti, nopeasti ja ilman lähetettä! Hinta 172€.

Klamydia- ja tippurinäytteen voi antaa noin viikon kuluttua riskitilanteesta eli yhdynnästä tai suuseksikontaktista. Kuppa-testissä voi käydä 2 kuukauden kuluttua ja hiv-testissä 3 kuukauden kuluttua riskitilanteesta.

Koko seksitautitestipaketti voidaan ottaa kun riskitilanteesta eli suojaamattomasta seksistä on riittävästi aikaa.

Paketti voidaan tilata ja ottaa osissa, sopivien aikojen täytyttyä.

Klamydia- ja tippurinäyte otetaan virtsasta, rakossaolo aika 2h, joten tulethan tähän näytteeseen niin ettet ole virtsannut kahteen tuntiin.

Samoin klamydia- ja tippurinäyte nielusta, edustavimman tuloksen saa kun olet syömättä ja juomatta 2h ennen näytteenottoa.

 

Varaa aikasi numerosta 045 631 0064, nettiajanvarauksella tai lomakkeella.

 

Sukupuolitautitestit

Nykyisin sukupuolitautitestit otetaan verestä (hepatiitit, kuppa, HIV) ja virtsasta (klamydia, tippuri). Herpes ja kondyloomat voidaan todeta iho- ja limakalvomuutoksista otettavista viljelynäytteistä. Joskus myös otetaan vanutikkunäyte virtsaputkesta, peräaukosta, kohdunkaulakanavasta tai nielusta. Testitulokset tulevat yleensä noin viikossa.

Sukupuolitaudit eli seksitaudit

Sukupuoliteitse tarttuvat taudit, joita kutsutaan sukupuolitaudeiksi tai seksitaudeiksi ovat joko bakteerin tai viruksen aiheuttamia tartuntatauteja. Virallisesti sukupuoliteitse tarttuvat taudit jaetaan yleisvaarallisiin (kuppa), ilmoitettaviin (klamydia, tippuri, HIV-infektio, hepatiitti B ja C, sankkerit) sekä muihin (kondyloomat ja genitaaliherpes)

Klamydian, tippurin, kupan, HIV-infektion ja B- ja C-hepatiittien diagnostiikka perustuu laboratorionäytteisiin, kun taas kondylooman ja usein myös genitaaliherpeksen diagnoosi tehdään silmämääräisesti ja oireiden perusteella.

Sukupuolitaudit eli seksitaudit tarttuvat limakalvokontaktissa, tartuntaan tarvitaan aina seksikontakti. Sukupuolitaudit voivat tarttua siis emätinyhdynnässä, suuseksissä ja peräaukkoyhdynnässä. Jotkut sukupuolitaudit (hiv ja hepatiitit) voivat tarttua myös veren välityksellä, esimerkiksi piikkihuumeiden käytössä, jos ruiskut ja neulat ovat yhteisiä.

Sukupuolitaudit eivät välttämättä aiheuta mitään oireita eli oireiden puuttumisesta sukupuolitautitartuntaa ei voi päätellä. Jos on ollut riskitilanteessa, kuten suojaamattomassa yhdynnässä, kannattaa käydä testeissä.

Uudessa suhteessa kondomin käytöstä luopumista kannattaa harkita vasta, kun sukupuolitautien mahdollisuus on selvitetty.

Sukupuolitaudit eivät tartu jokapäiväisessä kanssakäymisessä ihmisten välillä, kuten suutelemalla, koskettelemalla, saunan lauteilta, wc:stä tai muista yleisistä tiloista tai yhteisistä ruokailuvälineistä.

Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka suojaa oikein käytettynä sukupuolitaudeilta.

 

Share This:

VL-MEDI Oy Ehkäisy- ja seksuaaliterveysklinikka